View this page:

Η εταιρία μας

Σχετικά με μας

Η εταιρία alcon είναι μια ελληνική κατασκευαστική εταιρεία με πλέον των είκοσι ετών εμπειρίας, επιδεικνύοντας όλα αυτά τα χρόνια υψηλού επιπέδου επαγγελματισμό και άριστες πελατειακές σχέσεις. Στα προϊόντα της εταιρίας συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων κουφώματα αλουμινίου και συνθετικά, κεντρικές είσοδοι, ρολά, κάγκελα, θερμοηχομονωτική υάλωση, πέργκολες και κάγκελα. Αποκλειστικός στόχος της εταιρείας παραμένει η ποιοτική υπεροχή των προϊόντων της και η διαρκή εξέλιξη. Τα προϊόντα της alcon διακρίνονται για την άψογη αισθητική τους και εγγυώνται τα υψηλότερα ποιοτικά πρότυπα της θερμικής και ηχητικής μόνωσης, της ασφάλειας και της τέλειας λειτουργικότητας, χάρις των άριστων υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους. Για αυτόν τον λόγο η εταιρία συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους  προμηθευτές πρώτων υλών και αξεσουάρ κουφωμάτων.

Με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις των πελατών της, στους οποίους βρίσκεται πάντα δίπλα τους, ώστε να υλοποιεί τα όνειρά τους, με τελικό στόχο την δημιουργία καλύτερης ποιότητας ζωής.

Η εταιρία επενδύει σε κεφάλαια και ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να μπορεί να παράγει άριστα προϊόντα σε προσιτές τιμές, επικεντρωμένη πάντα στον τελικό ευχαριστημένο καταναλωτή.

Η συνεργασία της με κορυφαίους οίκους του εξωτερικού της δίνει πάντα την υπεροχή, τόσο στα προϊόντα της, όσο και στην εξέλιξη νέων. Συνεργάζεται με ονόματα όπως την Schüco (προφίλ αλουμινίου & PVC, μηχανισμοί), Alumil (προφίλ αλουμινίου), Elvial (προφίλ αλουμινίου), Aluminco (κάγκελα & στέγαστρα), GU (μηχανισμοί), Winkhaus (κλειδαριές), BKS (κύλινδροι), Hoppe (πόμολα), Dr.Hahn (μεντεσέδες), Roto (μηχανισμοί), Saint Gobain, AGC, Guardian (υάλωση), κ.α.  

Ιστορικό

1992  Η εταιρία alcon ιδρύθηκε στο Ξινό – Νερό, Φλώρινας από τον κ. Στέφανο Παπαστεφάνου το 1992 ως ατομική επιχείρηση με κύρια ενασχόληση την κατασκευή κουφωμάτων αλουμινίου.
2002 Η ατομική επιχείρηση μετατράπηκε σε Ετερόρρυθμο Εταιρία υπό την εποπτεία του κ. Κωνσταντίνου Παπαστεφάνου, ο οποίος και την μετέφερε σε νέες ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 750m2, σε οικόπεδο 15.000m2. Στον ίδιο χώρο δημιουργούνται έκθεση των προϊόντων της εταιρίας και γραφεία. Ανανεώνεται ο μηχανολογικός εξοπλισμός της εταιρίας και εγκαθίσταται μία αυτόματη CNC γραμμή παραγωγής κουφωμάτων αλουμινίου. Συνεργάζεται με τις εταιρίες elvial και SCHÜCO.
2005  Εγκαθίσταται μία γραμμή παραγωγής κουφωμάτων από συνθετικό υλικό (pvc), όπου συνεργάζεται αποκλειστικά με την SCHÜCO, κατασκευάζοντας κουφώματα υψηλών προδιαγραφών.
2008  Επέκταση των κτηριακών εγκαταστάσεων της εταιρίας κατά 700m2 με αποτέλεσμα να διαθέτει πλέον 1.500m2 στεγασμένους χώρους παραγωγής.
2009  Καθετοποίηση της παραγωγικής ικανότητας της εταιρίας με την εγκατάσταση μιας CNC γραμμής διπλών ενεργειακών θερμοηχομονωτικών υαλοπινάκων.
2010  Εγκατάσταση Factory Production Control (FPC) για συνεχή βελτίωση των προϊόντων που κατασκευάζει η εταιρία. Πιστοποίηση των κουφωμάτων με το σήμα CE. Συνεργασία με την εταιρία ALUMINCO για την διάθεση καγκέλων αλουμινίου και στεγάστρων.

2011 Συνεργασία με την εταιρία SCHÜCO (solar) και εγκατάσταση οικιακών Φωτοβολταϊκών συστημάτων έως 10KW. Η εταιρία αναλαμβάνει την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών συστημάτων ¨με το κλειδί στο χέρι¨, ο λόγος για τον οποίο οι πελάτες της την εμπιστεύονται.
2012 Συνεργασία με την εταιρία ALUMIL. Και διάθεση των συστημάτων της. Συνεργασία με την εταιρία SALAMANDER και διάθεση της σειράς StreamLine.
2013 Δημιουργία της σειράς εισόδων PREMIUM  για την διάθεσή της στο εξωτερικό.
2014 Ίδρυση θυγατρικής με έδρα στην Γερμανία που ασχολείται με το χονδρικό εμπόριο κουφωμάτων, 
2015 Επέκταση της δραστηριότητας της επιχείρησης  και δημιουργία μονάδας κατασκευής  ρολού pvc και αλουμινίου.​

Όραμα

Η εταιρία alcon βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση παρακολουθώντας από κοντά τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο των κουφωμάτων. Με όραμα την συνεχή βελτίωση των προϊόντων της και την εξέλιξη νέων.

SHOWROOM

Έχετε ερωτήσεις σχετικά με τα προϊόντα μας ; Θέλετε να μας συμβουλευτείτε και να συζητήσετε το έργο σας μαζί μας ;

Ελάτε στην έκθεσή μας για να δείτε τα προϊόντα μας από κοντά. Εδώ υπάρχει ένας πλήρως ανανεωμένος χώρος με πλήθος δειγμάτων, σχεδίων και χρωμάτων, ώστε να σας ενημερώσουμε επαρκώς.


Ώρες λειτουργίας έκθεσης :

Δευτέρα - Παρασκευή :  09:00 έως 18:00.

Σάββατο :  10:00 - 15:00 (μόνο με ραντεβού!)


Παρακαλώ ενημερώστε μας για την επίσκεψή σας, ώστε να μπορέσουμε να κανονίσουμε να αφιερώσουμε αρκετό χρόνο για σας...


Σας καλωσορίζουμε!

Image Video


Ποιότητα

​Η εταιρία alcon έχει αυστηρά κριτήρια ποιότητας. Από τον σχεδιασμό, τον έλεγχο της παραγωγικής διαδικασίας (FPC), την κοπή και την συναρμολόγηση έως και την συσκευασία και την αποστολή των προϊόντων της. Όσον αφορά την σήμανση CE, πλέον όλα τα προϊόντα της εταιρίας έχουν έναν μοναδικό κωδικό αριθμό (id), κάτι που βοηθά στην ιχνιλασιμότητα των προϊόντων της.

     Ο σχεδιασμός των προϊόντων γίνεται από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό με σύγχρονα προγράμματα (autocad). Τα στελέχη αυτά είναι και υπεύθυνα για τον σχεδιασμό νέων προϊόντων (R&D), τα οποία μετά από έλεγχο τα ενσωματώνουν στην παραγωγική διαδικασία.

Το FPC (Factory Production Control) που εφαρμόζεται στην εταιρία μας, μας υποβάλλει να κάνουμε συνεχής ελέγχους σε όλη την παραγωγική διαδικασία από την παραλαβή των Α΄υλών, την κοπή, την συναρμολόγηση, την τοποθέτηση  της υάλωσης, την συσκευασία έως και την τοποθέτηση των κουφωμάτων στην οικοδομή. Ειδικά εκπαιδευμένα συνεργεία τοποθετούν τα κουφώματά μας, βάσει οδηγιών και προδιαγραφών διεθνών προτύπων, με όλα τα απαραίτητα μικρουλικά που απαιτούνται για την σωστή συναρμογή του κουφώματος στην οικοδομή.


​​Εγκαταστάσεις

[ Production ]

Σχεδιασμός CNC

Η επιμέτρηση των κουφωμάτων σας στην οικοδομή, η παραγγελία των πρώτων υλών και ο ελεγχός τους κατά την παραλαβή, γίνεται από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, με μακρόχρονη εμπειρία στον κλάδο. Όλος ο σχεδιασμός των κατασκευών που παράγει η εταιρία γίνεται με σύγχρονο εξοπλισμό και ειδικά σχεδιαστικά προγράμματα, ειδικά για την παραγωγή κουφωμάτων. Οι κατεργασίες των προφίλ γίνονται και αυτές με ειδικό λογισμικό σε υπερσύγχρονα κέντρα κατεργασίας CNC.

Παραγωγή κουφωμάτων αλουμινίου

Η εταιρία έχει μια γραμμή παραγωγής κουφωμάτων αλουμινίου και ειδικών κατασκευών. Σε αυτήν την γραμμή κατασκευάζει κουφώματα αλουμινίου, κουφώματα αλουμινίου-ξύλου, υαλοπετάσματα και αίθρια. Η παραγωγή είναι CNC με όλα τα μηχανήματα on-line συνδεδεμένα μεταξύ τους. 

Παραγωγή κουφωμάτων PVC

Η εταιρία διαθέτει και μια γραμμή παραγωγής συνθετικών κουφωμάτων. Όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας είναι υψηλής ποιότητας και με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, κατασκευάζει πλήθος κουφωμάτων σε πολλές τυπολογίες, όπως και ειδικές κατασκευές.

Κατασκευή θερμομονωτικών υαλοπινάκων

Όσον αφορά τους υαλοπίνακες που κατασκευάζει η εταιρία, και εδώ είναι όλα CNC. Αυτόματη απόξυση low-e επιστρώσεων, αυτόματη κοπή ευθύγραμμων τεμαχίων, αυτόματη κοπή φορμών, πλήρωση τζαμιών με ευγενή αέρια (argon 90%). Με τα μηχανήματά της η εταιρία έχει την δυνατότητα να κατασκευάζει διπλούς και τριπλούς υαλοπίνακες υψηλής μόνωσης, ασφαλείας και ηχομονωτικούς διαφόρων ειδών, ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη.  

Συσκευασία & Μεταφορά

Η συσκευασία των προϊόντων της εταιρίας γίνεται και αυτή με ειδικά μηχανήματα συσκευασίας, για να μπορέσουν να φτάσουν τα προϊόντα σας ανέπαφα στον χώρο της οικοδομής σας. Το κούφωμα αποτελεί ένα ευαίσθητο προϊόν γι΄αυτό και πρέπει να συσκευάζεται σωστά. Η μεταφορά των κουφωμάτων σας γίνεται με τον ιδόκτητο στόλο της εταιρίας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά ακόμη και στο εξωτερικό.