Elvial EL6700

Περιγραφή

Το πρώτο ανασυρόμενο με πιστοποιημένη αντίσταση σε διάρρηξη και πιστοποιημένη στεγανότητα σε καταιγίδα 9 μποφόρ, στο Γερμανικό ινστιτούτο ift Rosenheim.

Πιστοποιημένη αντίσταση στη διάρρηξη κατηγορίας WK2. Εξαιρετικές επιδόσεις στην ανεμοπίεση, στην αεροπερατότητα και ιδιαίτερα στην υδατοστεγάνωση ως 300 Pa σε μέγιστη διάσταση πιστοποιημένου μονόφυλλου κουφώματος με σταθερό 3,5 x 2,3 m, που αντιστοιχούν σε δυνατή καταιγίδα 9 Beaufort (ταχύτητα ανέμου 75-88 km/h, με ζημιές σε σπίτια).

Τυπολογίες 

Όλες οι πιθανές τυπολογίες των συρόμενων κουφωμάτων

Μaximum διάσταση φύλλου 2000 mm

Θερμομόνωση

Με τη χρήση της καινοτόμου Τεχνολογίας ELVIAL I2, βελτιστοποιούνται οι ισοθερμικές καμπύλες στην τομή του κουφώματος και εξουδετερώνεται η μετάδοση θερμότητας δια ακτινοβολίας. Για την αποτελεσματική θερμομόνωση ενός παραθύρου, χρησιμοποιούνται ράβδοι πολυαμιδίου ή πολυθερμιδίου, οι οποίες παρεμβάλλονται μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού τμήματος του κουφώματος, διακόπτοντας τη θερμορροή. Το πλάτος και η μορφολογία των ράβδων διαφοροποιούν την ενεργειακή επίδοση του συστήματος.
Ένα από τα πιο αδύναμα σημεία μιας κατασκευής είναι το σημείο ένωσης του υαλοπίνακα με το προφίλ. Χρησιμοποιώντας περιμετρικά ελαστικά υάλωσης με πτερύγια και αφρώδες πολυεθυλένιο χαμηλής πυκνότητας, μονώνεται το επίμαχο σημείο και επιτυγχάνεται βέλτιστη ενεργειακή επίδοση. Το κεντρικό παρέμβυσμα είναι κυψελοειδές, καλύπτει όλη την επιφάνεια του πολυαμιδίου και αποτελεί ένα επιπλέον σημείο μόνωσης και στεγάνωσης του κουφώματος.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ELVIAL I2

Έξτρα Θερμομονωτική Ζώνη στο μεσαίο θάλαμο των προφίλ που πληρώνεται ολοσχερώς με πυρήνα αφρού.

ΜΟΝΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ELVIAL I2

Έχει πιστοποιημένο συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας 0,022 W/mK.

Έχει την ιδανική πυκνότητα για την τέλεια θερμομόνωση.

 Η ενεργειακή επίδοση του συστήματος βελτιώνεται έως και 38%.Τεχνικά χαρακτηριστικά

Υλικό Κατασκευής

Αλουμίνιο | Θερμομονωτικό

Σχεδιασμός

Ίσιο 

Τυπολογία

Συρόμενο 

Min / Max Διαστάσεις

(wxh) 4000 x 2350mm

Βάθος διατομής

50,9 mm 

Θάλαμοι μόνωσης

Πολυαμίδιο 24 mm

Υάλωση

Διπλή ή τριπλή έως 27 mm

Θερμομόνωση

Uf=3,7 - 7,2 W/(m²K)

Ηχομόνωση

Rw (C;Ctr) έως 41 dB

Ανεμοπερατότητα

Υδατοστεγανότητα

εως 300 Pa  (καταιγίδα 9 Beaufort)

Αντιδιάρρηξη

WK2 |

Αντοχή στην ανεμοπίεση


Χρώματα / Επιφάνειες

Ral | Structura | Futura | AnodizingΜηχανισμός GU lift & slide 

Ο ανασηκούμενος - συρόμενος μηχανισμός δίνει στα κουφώματα ευκολία χρήσης, υψηλή στεγάνωση, αντιδιάρρηξη, ακόμη και σε μεγάλες και βαριές κατασκευές. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις : χειροκίνητος και αυτόματος. Κατασκευάζονται όλες οι τυπολογίες από μονόφυλλο χωνευτό, δίφυλλο, τετράφυλλο και εξάφυλλο. Μέγιστες διαστάσεις φύλλου 2000mm (w) με 2350mm (h) και μέγιστο βάρος έως 150kg. Ειδικά εξαρτήματα που προσφέρουν υψηλή αντιδιάρρηξη, ακόμη και ειδικές σχάρες αερισμού, χωρίς να χάνεται το επίπεδο ασφάλειας.

Χρώματα / Επιφάνειες

Πλήθος χρωμάτων και υφών δίνουν στα κουφώματα αλουμινίου μια ιδιαιτερότητα. Χρώματα Ral, Sable ή απομιμήσεις ξύλου, είναι λίγες απο τις εκατοντάδες επιλογές των πελατών. Άλλος ένας τρόπος επιφανειακής επεξεργασίας αποτελεί η ανοδίωση, που και αυτή βγαίνει σε πολλές αποχρώσεις και υφές.

RAL

Χρώματα RAL σε πολλές αποχρώσεις.

Structura 

Η συλλογή αρχιτεκτονικών χρωμάτων πούδρας Structura που περιλαμβάνει 34 αποχρώσεις RAL σε υπερανθεκτική τεχνολογία Interpon D2525. Πρόκειται για τα πιο δημοφιλή RAL στις αρχιτεκτονικές μεταλλικές κατασκευές σε υφή λεπτού σαγρέ sablé και γυαλάδα matt. Eίναι πιστοποιημένα κατά Qualicoat Class 2 και GSB Master και ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές AAMA 2604 (HΠΑ) 5 ετών Florida. Αποτελούν την πλέον ενδεδειγμένη επιλογή χρώματος πούδρας για τα έργα όπου η απόχρωση έχει επιλεγεί από το διεθνές σύστημα κωδικοποίησης RAL. Μετά από σειρές μετρήσεων σε πραγματικά κτίρια σε όλον τον κόσμο, έχει διαπιστωθεί ότι οι πούδρες Structura διατηρούν την αρχική τους απόχρωση και γυαλάδα αναλλοίωτες για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τα συμβατικά γυαλιστερά χρώματα RAL. 

Futura

Η AkzoNobel παρουσιάζει την πέμπτη κατά σειρά έκδοση της πιο αναγνωρισμένης και δημοφιλούς συλλογής αρχιτεκτονικών χρωμάτων ηλεκτροστατικής βαφής, την Collection Futura 2014-2017. Η νέα  Futura, με μεγαλύτερο αριθμό αποχρώσεων σε σχέση με τις προηγούμενες, περιλαμβάνει 55 πούδρες ειδικών μεταλλικών εφέ, λείες και sablé, συνδυάζοντας τις τελευταίες τάσεις στο design με την κορυφαία προστασία του μεταλλικού υποστρώματος, την υπερανθεκτική τεχνολογία Interpon D2525. Οι πούδρες Futura 2014-2017 διασφαλίζουν αξεπέραστη αντοχή της απόχρωσης, της γυαλάδας και των μηχανικών αντοχών του φιλμ στις καιρικές συνθήκες για περισσότερο από 22 χρόνια, με βάση πραγματικές μετρήσεις σε κτίρια. Έτσι, οι βαμμένες επιφάνειες διατηρούν τα αρχικά τους χαρακτηριστικά για πάρα πολλά χρόνια. Tα χρώματα της συλλογής είναι πιστοποιημένα κατά Qualicoat Class 2 και GSB Master και ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές AAMA 2604 (HΠΑ) 5 ετών Florida. Οι προτάσεις του χρωματολογίου για έμπνευση στο σχεδιασμό αρχιτεκτονικών στοιχείων εκφράζονται μέσω της αισθητικής των νέων τάσεων Ex Natura, Sublimed, Bold Energy, Explosive και Soft Industry που περιλαμβάνουν πολλές νέες εντυπωσιακές αποχρώσεις. Ενσωματώνουν τις επιδράσεις των περιβαλλοντικών αλλαγών και των νέων κοινωνικών τάσεων και συμπεριφορών, που επηρεάζουν την σύγχρονη αρχιτεκτονική. Κάθε απόχρωση πούδρας είναι ανεπτυγμένη με βάση πλήθος ειδικών συστατικών, σε αισθητική αρμονία και τεχνολογική αρτιότητα, που προσδίδει αξεπέραστο βάθος σε καθένα από τα μοναδικά εφέ.

Ανοδίωση

Η ανοδίωση αλουμινίου είναι μια ηλεκτροχημική διαδικασία, κατά την οποία το υπόστρωμα αλουμινίου (π.χ. ένα προφίλ αλουμινίου) εμβαπτίζεται σε ένα υδατικό διάλυμα ηλεκτρολυτών ρυθμιζόμενης οξύτητας και δημιουργείται μία στοιβάδα οξειδίου στην επιφάνεια του αλουμινίου που του παρέχει ισχυρές αντιδιαβρωτικές ιδιότητες. Η κάθοδος είναι τοποθετημένη στο εσωτερικό της δεξαμενής ανοδίωσης (ηλεκτρόδια). Το αλουμίνιο που λειτουργεί ως άνοδος, έτσι ώστε τα ιόντα οξυγόνου να απελευθερώνονται από τον ηλεκτρολύτη σε συνδυασμό με τα άτομα αλουμινίου στην επιφάνεια του τμήματος του αλουμινίου. Η ανοδίωση λοιπόν, είναι μια ελεγχόμενη οξείδωση. Το πάχος ανοδίωσης αντιστοιχεί στο πάχος σε μικρά (μm = χιλιοστά χιλιοστομέτρου) του επιστρώματος του οξειδίου του αλουμινίου της σημαντικής επιφάνειας.

Γιατί να κάνουμε ανοδίωση αλουμινίου;

Η ανοδίωση του αλουμινίου κάνει ανθεκτικότερη την επιφάνεια του μετάλλου ως προς τη διάβρωση και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες όπως π.χ. στις παραθαλάσσιες περιοχές όπου παρατηρείται υψηλή υγρασία και ηλιοφάνεια. Στην Ελλάδα κρίνεται απαραίτητη η ανοδίωση αλουμινίου διότι υπάρχει πληθώρα περιοχών με δύσκολες καιρικές συνθήκες. Η ανοδίωση αποτελεί την καλύτερη επεξεργασία του αλουμινίου διότι διαμορφώνει την επιφάνεια του μετάλλου και τη θωρακίζει με ένα εξαιρετικά σκληρό περίβλημα. Στην ανοδίωση η προστασία που προσφέρουμε στο αλουμίνιο δεν είναι ένα πρόσθετο στρώμα προστασίας όπως είναι π.χ. η ηλεκτροστατική βαφή ή η υγρή βαφή, αλλά η προστασία ενσωματώνεται στην επιφάνεια του μετάλλου 'τρώγοντας' το οξειδίου του αλουμινίου δημιουργώντας έτσι το στρώμα προστασίας.


Photo GalleryDownloads

Ενεργειακές Λύσεις Elvial

PDF, 17 σελ., 3 MB

GR​

Energy Solutions Elvial PDF, 33 σελ., 7,3 MΒ

EN​​

Premium Doors Alcon

PDF, 24 σελ., 4,96 MB

GR

Xclusive Flyer Elvial

PDF, 2 σελ., 1,15 ΜΒ

GR

GU Lift & Slide

PDF, 45 σελ., 5,06 MB

EN

Χρώματα

Structura - Futura

PDF, 13 σελ., 2,28  MΒ​​​​​​​