Living Alu Inside

Περιγραφή

Το Schüco LivIng Alu Inside αποτελεί τη συνεπή μετεξέλιξη του συστήματος Schüco Alu Inside.

Βασίζεται στην κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία σύνθετων υλικών αλουμινίου, όπου οι συνεχείς μπάρες αλουμινίου ενσωματώνονται με εξώθηση ταυτόχρονα στα πλαστικά προφίλ. Αυτές οι μπάρες παρέχουν στη συνολική κατασκευή μια σταθερότητα σχεδόν πανομοιότυπη με τα οπλισμένα με χάλυβα προφίλ.

Με αυτό το άκρως θερμομονωτικό πλαστικό σύστημα μπορούν να υλοποιούνται με χαμηλό κόστος κατάλληλα για παθητικές κατοικίες παράθυρα χωρίς χάλυβα βιομηχανικής παραγωγής.

Χάρη στην κατασκευή 7 θαλάμων, στην κατάργηση του χαλύβδινου οπλισμού και στη στοχευμένη τοποθέτηση των ράβδων αλουμινίου, το Schüco LivIng Alu Inside δεν σχηματίζει θερμογέφυρες.

Καθοριστικό πλεονέκτημα αποτελεί το υλικό στο εσωτερικό του συστήματος προφίλ - ένα υψηλής ποιότητας κράμα αλουμινίου. Διότι αυτό αντανακλά τη θερμική ακτινοβολία σε ποσοστό της τάξης του 90 % χάρη στην άβαφη επιφάνειά του.

Η βέλτιστη κατανομή των θαλάμων, ο περιορισμός της κοιλότητας λοξοτομής και οι μεγάλες πρόσθετες ζώνες μόνωσης για την προαιρετική υποδοχή των μονωτικών μπλοκ διασφαλίζουν εξαιρετικές τιμές θερμομόνωσης.

Ενσωματωμένη στο σύστημα παραθύρου Schüco LivIng είναι η πρώτη συγκολλητή στεγανοποίηση EPDM.

Με τη χρήση ελαστικού, συγκολλητού υλικού βελτιώνεται το αποτέλεσμα στεγανοποίησης στη δύσκολη περιοχή των γωνιών του στοιχείου και καθίσταται δυνατή μια κλειστή, καλαίσθητη εικόνα γωνίας χωρίς σκληρές γωνίες στεγανοποίησης.

Καθ' όλη τη διάρκεια χρήσης, το μακράς διάρκειας ζωής οικολογικό υλικό διατηρεί το υψηλό στεγανωτικό αποτέλεσμά του.

Θερμομόνωση

With additional insulation

Classic

Uf=0,79

Uf=0,87

Πιστοποίηση για Παθητικές κατοικίες

Τι είναι το Παθητικό Κτίριο - Ορισμός


«Το παθητικό κτίριο είναι ένα κτίριο στο οποίο η εσωτερική θερμική άνεση (ISO 7730) εξασφαλίζεται αποκλειστικά από προθέρμανση ή πρόψυξη της ποσότητας του νωπού αέρα, η οποία απαιτείται (DIN 1946) για την  σωστή εσωτερική ατμόσφαιρα, χωρίς τη χρήση επιπλέον ανακυκλοφορίας του αέρα.»

Το παθητικό κτίριο (Passiv Haus στα γερμανικά και Passive House στα αγγλικά) είναι ένα πρότυπο κτιρίου το οποίο προσφέρει ταυτόχρονα υψηλή ενεργειακή απόδοση, άνεση, οικονομία και είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Το Παθητικό Κτίριο δεν είναι ένα εμπορικό σήμα, αλλά μια σχεδιαστική φιλοσοφία που είναι ανοικτή σε όλους και αυτό έχει αποδειχθεί στην πράξη. Ως εκ τούτου, το παθητικό κτίριο είναι κάτι περισσότερο από «απλώς» ένα ενεργειακά αποδοτικό κτίριο.

Η εταιρία μας έχει την δυνατότητα να παρέχει λύσεις με κουφώματα για Παθητικά Κτίρια, τα οποία πρέπει να πληρούν τον όρο Uw≤0,8 W/(m²K)Τεχνικά χαρακτηριστικά

Υλικό Κατασκευής

PVC Συνθετικό υλικό | Θερμομονωτικό

Σχεδιασμός

Classic

Τυπολογία

Ανοιγόμενα - Ανακλινόμενα | Μέσα - Έξω

Min / Max Διαστάσεις

-

Βάθος διατομής

82 mm

Θάλαμοι μόνωσης

7 | Πιστοποιημένο για Παθητικές κατοικίες

Υάλωση

Διπλή ή τριπλή έως 52mm

Θερμομόνωση

Uf=0,79 W/(m²K)

Ηχομόνωση

Rw (C;Ctr) έως 46 dB

Ανεμοπερατότητα

​C / Κατηγορία 4

Υδατοστεγανότητα

Αντιδιάρρηξη

RC2

Αντοχή στην ανεμοπίεση

C5 / B5

Χρώματα / Επιφάνειες

TopAlu | Foil | AutomotiveFinishΜηχανισμός Vario Tec

Ο μηχανισμός Vario Tec αποτελεί έναν μηχανισμό περιμετρικό με την φιλοσοφία της ντίζας. Όλες του οι κοπές και διαστάσεις βγαίνουν από ένα αυτόματο μηχάνημα και η αντιδιάρρηξή του φτάνει μέχρι το επίπεδο RC2. Η κατηγορία αντιδιάβρωσης είναι στο 5, και υπάρχει σε πολλά χρώματα, ανάλογα με τις διαθέσεις του πελάτη. 

Vario Tec

Μηχανισμός με φανερούς μεντεσέδες και ψαλίδια ανάκλισης.

Vario Tec NI

Κρυφός μηχανισμός και μεντεσέδες.Χρώματα / Επιφάνειες

Πλήθος χρωμάτων και υφών δίνουν στα κουφώματα PVC μια ιδιαιτερότητα. Διαλέξετε καπάκια αλουμινίου εξωτερικά, foil σε χρώμα ξύλου ή άλλα χρώματα, καθώς και χρώματα AutomotiveFinish. Νέα χρώματα απο την Schueco κατά αποκλειστικότητα.

TopAlu

Σε όλα τα συστήματα Schüco υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης εξωτερικά με καπάκια αλουμινίου. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουμε ομοιομορφία στις όψεις των κτιρίων, ιδίως όταν υπάρχει συνδυασμός με υαλοπετάσματα ή εισόδους αλουμινίου. Τα καπάκια είναι δυνατόν να βαφούν σε όλες τις Ral και Sable αποχρώσεις, καθώς και να γίνουν ανοδίωση.

Foil

Ολα τα προφίλ μπορούν να επενδυθούν με διακοσμητικές μεμβράνες επικάλυψης σε πλήθος χρωμάτων και σχεδίων. Η απομίμηση ξύλου είναι ιδιαίτερα αληθοφανής, και όλα τα foil είναι πιστοποιημένα κατά RAL. Η αντοχή στις καιρικές συνθήκες είναι άψογη, δεν ξεθωριάζουν και χρησιμοποιούνται επιτυχημένα στην πράξη εδώ και δεκαετίες.

AutomotiveFinish

Μια εντελώς νέα διαδικασία χρωματισμού συνθετικών προφίλ είναι το αποτέλεσμα τριών χρόνων έρευνας μεταξύ της Schueco και ενός πρωτοπόρου παραγωγού χρωμάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας. Το αποτέλεσμα λαμπερά μεταλλικά χρώματα και μια διαδικασία παραγωγής που σέβεται το περιβάλλον. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι μπρούμε να βάψουμε πολλά μεταλλικά εξαρτήματα (πόμολα, μεντεσέδες, κουτιά ρολού αλουμινίου, ποδιές παραθύρων κ.α.) στο ίδιο ακριβώς χρώμα για άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.


Photo GalleryDownloads

Γενικός κατάλογος PVC PDF, 16 σελ., 7,1 MB

GR​

Συστήματα PVC

PDF, 112 σελ., 6,59 MΒ DE_EN​​

Χρώματα Foil

PDF, 31 σελ., 4,37 ΜΒ

DE_EN

Χρώματα AutomotiveFinish

PDF, 4 σελ., 389 ΚΒ

DE_EN

Τοποθέτηση κουφωμάτων

PDF, 20 σελ., 1,67 ΜΒ

DE_EN

Passivehouse certificate

PDF, 9 σελ., 956 ΚB

EN