Περιγραφή

Αισθητική & επιδόσεις στο maximum!

 

Η σειρά SL2700 δίνει έμφαση στον minimal σχεδιασμό σε συνδυασμό με υψηλής ποιότητας εξαρτήματα και υλικά που προσδίδουν ένα στυλ πολυτέλειας και υπεροχής, μετατρέποντας έναν χώρο σε σκηνή θεάτρου.

Η μινιμαλιστική αισθητική απεικονίζεται στον στενό γάντζο επαλλήλου που επιτρέπει μεγαλύτερη ορατότητα και ροή φωτός, ενώ το χαμηλό κατώφλι προσφέρει επιπλέον άνεση και ευκολότερη πρόσβαση.

Ανασυρόμενο Θερμομονωτικό Σύστημα με στενά πλάτη προσόψεων για ανοίγματα μεγάλου μεγέθους.

Το νέο ανασυρόμενο σύστημα SL2700 απευθύνεται σε όσους αναζητούν ανώτερα επίπεδα αισθητικής, λειτουργικότητας, ασφάλειας και ενεργειακής απόδοσης.

Τα λιτά και δυναμικά στοιχεία στον σχεδιασμό της δοσμένα μάλιστα στην ιδανική αναλογία, οι ελκυστικές μινιμαλιστικές γραμμές, οι εντυπωσιακές επιδόσεις και τα υψηλής ποιότητας εξαρτήματα δημιουργούν μια εξαιρετικά ευχάριστη ατμόσφαιρα.

 

Σημείο επαλληλίας

Προφίλ πλάτους 43 χιλ. στο σημείο της επαλληλίας.

Η μινιμαλιστική αισθητική απεικονίζεται στον στενό γάντζο επαλλήλου που επιτρέπει μεγαλύτερη ορατότητα και ροή φωτός, ενώ το χαμηλό κατώφλι προσφέρει επιπλέον άνεση και ευκολότερη πρόσβαση.

Λύσεις οδηγών στο πάτωμα

Το SL2700 προσφέρει μια πλήρη γκάμα οδηγών στο πάτωμα για να ικανοποιήσει διαφορετικές απαιτήσεις με βάση τον σχεδιασμό, το επίπεδο άνεσης και το βαθμό απόδοσης που απαιτείται. Μονός, διπλός, τριπλός, υψηλών επιδόσεων, χαμηλός, επίπεδος, χωρίς θέαση αποτελούν επιλογές οδηγών, καλύπτοντας σχεδόν κάθε πιθανή διαμόρφωση στην πραγματική κατασκευή. Όλοι οι οδηγοί είναι θερμομονωτικοί για βέλτιστη ενεργειακή απόδοση και δίνουν τη δυνατότητα εγκατάστασης στο εσωτερικό δάπεδο όπου απαιτείται σύστημα αποστράγγισης.

Χαμηλός flat οδηγός 25 χιλ. τονίζουν τη μοντέρνα αισθητική ταυτότητα, προσφέροντας κομψές κατασκευές.
“Viewless” οδηγός, κρυμμένος εντελώς στο πάτωμα και καλυμμένος με το φινίρισμα του δαπέδου διευκολύνει την πρόσβαση.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Πίσω από τις σχεδιαστικές γραμμές κρύβεται ένας πρωταθλητής!

 

Υπερβαίνοντας τις συμβατικές εφαρμογές, το SL2700 από την ALUMINCO προσφέρει ανοίγματα μεγάλου μεγέθους που συμπεριφέρονται σχεδόν αθόρυβα και αποδοτικά, με αυξημένη στατικότητα και υψηλή λειτουργικότητα – όλα αυτά επειδή είναι ένα από τα πιο προηγμένα ανασυρόμενα της κατηγορίας του.

> Φύλλα έως 3 μ. x 3 μ.
> Minimal πλαίσιο με στενό γάντζο ακόμα και σε τυπολογία φιλητού.
> Μοναδική κύλιση και υψηλή λειτουργικότητα.
> Περιμετρική θωράκιση με EPDM ελαστικά.
> Κλειδαριά πολλαπλών σημείων προσφέρει υψηλή αντοχή στη διάρρηξη.

> Κορυφαία Θερμομόνωση Uw=1,55 W/m2K

> Δυνατότητα γωνιακής κατασκευής για απεριόριστη θέα.Τεχνικά χαρακτηριστικά

Υλικό Κατασκευής

Αλουμίνιο | Θερμομονωτικό

Σχεδιασμός

Ίσιο 

Τυπολογία

Συρόμενο 

Min / Max Διαστάσεις

(wxh) 3000 x 3000mm (Πλάτος x Ύψος Φύλλου) / έως 400kg

Βάθος διατομής

70 mm 

Θάλαμοι μόνωσης

Πολυαμίδιο 30 mm

Υάλωση

Διπλή ή τριπλή έως 52 mm

Θερμομόνωση

Uf=1,7 W/(m²K)

Ηχομόνωση

Ανεμοπερατότητα

Υδατοστεγανότητα

Αντιδιάρρηξη

Αντοχή στην ανεμοπίεση


Χρώματα / Επιφάνειες

Ral | Structura | Futura | AnodizingSECTIONS

Μηχανισμός GU lift & slide 

Ο ανασηκούμενος - συρόμενος μηχανισμός δίνει στα κουφώματα ευκολία χρήσης, υψηλή στεγάνωση, αντιδιάρρηξη, ακόμη και σε μεγάλες και βαριές κατασκευές. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις : χειροκίνητος και αυτόματος. Κατασκευάζονται όλες οι τυπολογίες από μονόφυλλο χωνευτό, δίφυλλο, τετράφυλλο και εξάφυλλο. Ειδικά εξαρτήματα που προσφέρουν υψηλή αντιδιάρρηξη, ακόμη και ειδικές σχάρες αερισμού, χωρίς να χάνεται το επίπεδο ασφάλειας.

Χρώματα / Επιφάνειες

Πλήθος χρωμάτων και υφών δίνουν στα κουφώματα αλουμινίου μια ιδιαιτερότητα. Χρώματα Ral, Sable ή απομιμήσεις ξύλου, είναι λίγες απο τις εκατοντάδες επιλογές των πελατών. Άλλος ένας τρόπος επιφανειακής επεξεργασίας αποτελεί η ανοδίωση, που και αυτή βγαίνει σε πολλές αποχρώσεις και υφές.

RAL

Χρώματα RAL σε πολλές αποχρώσεις.

Structura 

Η συλλογή αρχιτεκτονικών χρωμάτων πούδρας Structura που περιλαμβάνει 34 αποχρώσεις RAL σε υπερανθεκτική τεχνολογία Interpon D2525. Πρόκειται για τα πιο δημοφιλή RAL στις αρχιτεκτονικές μεταλλικές κατασκευές σε υφή λεπτού σαγρέ sablé και γυαλάδα matt. Eίναι πιστοποιημένα κατά Qualicoat Class 2 και GSB Master και ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές AAMA 2604 (HΠΑ) 5 ετών Florida. Αποτελούν την πλέον ενδεδειγμένη επιλογή χρώματος πούδρας για τα έργα όπου η απόχρωση έχει επιλεγεί από το διεθνές σύστημα κωδικοποίησης RAL. Μετά από σειρές μετρήσεων σε πραγματικά κτίρια σε όλον τον κόσμο, έχει διαπιστωθεί ότι οι πούδρες Structura διατηρούν την αρχική τους απόχρωση και γυαλάδα αναλλοίωτες για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τα συμβατικά γυαλιστερά χρώματα RAL. 

Futura

Η AkzoNobel παρουσιάζει την πέμπτη κατά σειρά έκδοση της πιο αναγνωρισμένης και δημοφιλούς συλλογής αρχιτεκτονικών χρωμάτων ηλεκτροστατικής βαφής, την Collection Futura 2014-2017. Η νέα  Futura, με μεγαλύτερο αριθμό αποχρώσεων σε σχέση με τις προηγούμενες, περιλαμβάνει 55 πούδρες ειδικών μεταλλικών εφέ, λείες και sablé, συνδυάζοντας τις τελευταίες τάσεις στο design με την κορυφαία προστασία του μεταλλικού υποστρώματος, την υπερανθεκτική τεχνολογία Interpon D2525. Οι πούδρες Futura 2014-2017 διασφαλίζουν αξεπέραστη αντοχή της απόχρωσης, της γυαλάδας και των μηχανικών αντοχών του φιλμ στις καιρικές συνθήκες για περισσότερο από 22 χρόνια, με βάση πραγματικές μετρήσεις σε κτίρια. Έτσι, οι βαμμένες επιφάνειες διατηρούν τα αρχικά τους χαρακτηριστικά για πάρα πολλά χρόνια. Tα χρώματα της συλλογής είναι πιστοποιημένα κατά Qualicoat Class 2 και GSB Master και ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές AAMA 2604 (HΠΑ) 5 ετών Florida. Οι προτάσεις του χρωματολογίου για έμπνευση στο σχεδιασμό αρχιτεκτονικών στοιχείων εκφράζονται μέσω της αισθητικής των νέων τάσεων Ex Natura, Sublimed, Bold Energy, Explosive και Soft Industry που περιλαμβάνουν πολλές νέες εντυπωσιακές αποχρώσεις. Ενσωματώνουν τις επιδράσεις των περιβαλλοντικών αλλαγών και των νέων κοινωνικών τάσεων και συμπεριφορών, που επηρεάζουν την σύγχρονη αρχιτεκτονική. Κάθε απόχρωση πούδρας είναι ανεπτυγμένη με βάση πλήθος ειδικών συστατικών, σε αισθητική αρμονία και τεχνολογική αρτιότητα, που προσδίδει αξεπέραστο βάθος σε καθένα από τα μοναδικά εφέ.

Ανοδίωση

Η ανοδίωση αλουμινίου είναι μια ηλεκτροχημική διαδικασία, κατά την οποία το υπόστρωμα αλουμινίου (π.χ. ένα προφίλ αλουμινίου) εμβαπτίζεται σε ένα υδατικό διάλυμα ηλεκτρολυτών ρυθμιζόμενης οξύτητας και δημιουργείται μία στοιβάδα οξειδίου στην επιφάνεια του αλουμινίου που του παρέχει ισχυρές αντιδιαβρωτικές ιδιότητες. Η κάθοδος είναι τοποθετημένη στο εσωτερικό της δεξαμενής ανοδίωσης (ηλεκτρόδια). Το αλουμίνιο που λειτουργεί ως άνοδος, έτσι ώστε τα ιόντα οξυγόνου να απελευθερώνονται από τον ηλεκτρολύτη σε συνδυασμό με τα άτομα αλουμινίου στην επιφάνεια του τμήματος του αλουμινίου. Η ανοδίωση λοιπόν, είναι μια ελεγχόμενη οξείδωση. Το πάχος ανοδίωσης αντιστοιχεί στο πάχος σε μικρά (μm = χιλιοστά χιλιοστομέτρου) του επιστρώματος του οξειδίου του αλουμινίου της σημαντικής επιφάνειας.

Γιατί να κάνουμε ανοδίωση αλουμινίου;

Η ανοδίωση του αλουμινίου κάνει ανθεκτικότερη την επιφάνεια του μετάλλου ως προς τη διάβρωση και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες όπως π.χ. στις παραθαλάσσιες περιοχές όπου παρατηρείται υψηλή υγρασία και ηλιοφάνεια. Στην Ελλάδα κρίνεται απαραίτητη η ανοδίωση αλουμινίου διότι υπάρχει πληθώρα περιοχών με δύσκολες καιρικές συνθήκες. Η ανοδίωση αποτελεί την καλύτερη επεξεργασία του αλουμινίου διότι διαμορφώνει την επιφάνεια του μετάλλου και τη θωρακίζει με ένα εξαιρετικά σκληρό περίβλημα. Στην ανοδίωση η προστασία που προσφέρουμε στο αλουμίνιο δεν είναι ένα πρόσθετο στρώμα προστασίας όπως είναι π.χ. η ηλεκτροστατική βαφή ή η υγρή βαφή, αλλά η προστασία ενσωματώνεται στην επιφάνεια του μετάλλου 'τρώγοντας' το οξειδίου του αλουμινίου δημιουργώντας έτσι το στρώμα προστασίας.


Photo GalleryDownloads

THE GREAT WIDE

PDF, 15 σελ., 3 MB

EN

GU Lift & Slide

PDF, 45 σελ., 5,06 MB

EN

Χρώματα

Structura - Futura

PDF, 13 σελ., 2,28  MΒ​​​​​​​

IFT ROSENHEIM

ΘΕΡΜΟΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑ Uf

PDF, 2 σελ., 528 KB

DE

IFT ROSENHEIM

ΘΕΡΜΟΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑ Uf

PDF, 2 σελ., 528 KB

ΕΝ

IFT ROSENHEIM

ΘΕΡΜΟΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑ Uf

PDF, 25 σελ., 4 MB

ΕΝ FULL REPORT